neděle 27. října 2013

Lampa svítí

...vzhledem k tomu, že odpadá pondělní atelier a za 24 dny budete prezentovat klientovi vaší rozpracovanost, která je v současné době v podstatě tristní, mám pro vás pár pokynů:

1/ Bytovkáři (zástavba do proluky) budou mít na čtvrteční atelier (bohatě postačí v ruce, ať se naučíte kreslit) všechny půdorysy, včetně podzemních! Minimálně 2 řezy a všechny pohledy (pro uvědomění si hmoty a poměrů fasád) ve kterých budou pouze stropy, modulace a návaznost okolní zástavby.
Půdorysy budou obsahovat modulaci, vyřešené komunikace (výtah, schody, rampy, chodby), rozmístění bytových jednotek bez podrobnějších dispozic. Garáže budou s parkovacími místy.
Všechny pudorysy, řezy a pohledy musí mít modulaci (naučte se s tím pracovat, je to vaše jediná pevná kotva ve vašem bezbřehém zoufalství ) !
Měřítko 1:100, vyjímečně u velkých projektu 1:200
Situace bude obsahovat jasné rozhraní komunikací (chodník, silnice, tram.....) a perspektivy okolní zástavby.

2/ Soliteráci (zástavba podél magistrály) budou mít na čtvrteční atelier jednoduché dispozice (postačí s popisem funkcí pater) a řezy vždy ve vztahu k magistrále, postačí měřítko 1:200, nebo 1:500. Hlavně ale jedno a vice hmotových řešení, nejlépe model ! Může být i 3D, doporučuji v ruce....at se to naučíte. Nejlépe kombinace obojího model+kresba.
Důležité je dopravní řešení...jak na magistrále a jejím okolí tak i napojení vašeho projektu na komunikační sítě. 
Definitivní program !

3/ Urbanisté  budou mít na čtvrteční atelier varianty dopravního, funkčního a hmotového řešení území 1:500, nebo 1:1000. Situaci širších vztahů. Hlavně ale jedno a vice hmotových řešení, ve 3D ! Může být i model. Nejlépe kombinace obojího model+3D.


Přijde ing. Žižkovský a čeká vás hodně práce.........pot, krev a dřina  :-(

Žádné komentáře:

Okomentovat